Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt nordiskt samarbete för hållbart samhällsbyggande

Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, bildar ett gemensamt nätverk med sina nordiska kollegor för att tillsammans driva på den gröna omställningen. Samarbetet inleds med en serie öppna webbinarier med talare och deltagare från hela Norden.

Först ut den 22 april är: Hur finanser driver ett hållbart samhällsbyggande.

Just nu ser vi en positiv utveckling i bygg- och fastighetssektorn där framgångsrika affärer måste underbyggas av ett tydligt och långsiktigt koncept för hållbarhet. En följd av detta är att finanssektorn blivit en drivande kraft bakom arbetet för ökad hållbarhet, sänkta utsläpp och miljöcertifieringar. Krav från myndigheter, städer, aktieägare och allmänhet motiverar fler investerare att se fördelen med att tänka grönt och skapa en positiv spiral för framtida generationer och stadsutveckling.

För att markera starten på det nya nordiska samarbetet handlar det första webbinariet om hur hållbarhetsarbetet inom samhällsbyggnad påverkas av denna finansiella utveckling. Talarna diskuterar även på vilket sätt ett ökat nordiskt samarbete kan bli en kraft för att fortsätta driva den positiva trenden.

- För att kunna minska fastighetsbranschens klimatpåverkan i linje med 1,5-gradersmålet behöver vi hitta fler smarta och långsiktiga sätt att ställa om beståndet, särskilt befintliga byggnader. Detta kräver en bredare blick, ett starkare samarbete mellan branscher och ett långsiktigt investeringsperspektiv, säger Mats Hederos, vd, AMF Fastigheter.

Pressinbjudan

Webbinariet arrangeras av Sweden Green Building Council samt dess motsvarigheter i Finland, Island, Norge och Danmark. Media är varmt välkommen att delta, vänligen boka din plats via länken:
https://www.sgbc.se/evenemang/finance-the-driving-force-for-sustainability/

Datum: 22 april
Tid: 12.00 till 13.30

Talare:
Mats Hederos, vd, AMF Fastigheter
Gustaf Lilliehöök, Partner, NREP
Magnus Meland Røed, Director Real Estate, DnB
Sofie Roy, CEO, Head of Property Management, HSB Stockholm

– Hållbarhet har i vissa fall uppfattats som en merkostnad. Det här har nu svängt och hållbarhetsarbete och certifieringar har blivit en avgörande faktor för en lyckad fastighetsaffär. Med vårt nya nordiska samarbete ska vi driva på utvecklingen ytterligare och skapa gemensamma projekt, säger Lotta Werner Flyborg, vd på SGBC.

För mer information vänligen kontakta:
Lotta Werner Flyborg, vd på SGBC, 08-599 294 31, lotta.flyborg@sgbc.se

För bokning av intervjuer vänligen kontakta:
Liza Skoglund, 072 350 92 22, liza@balodis.se

Pressbilder finns på MyNewsdesk:
https://www.mynewsdesk.com/se/sweden-green-building-council/latest_media

Ämnen


Sweden Green Building Council är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Våra medlemmar är företag och organisationer som vill utveckla och påverka bebyggelsen så att den blir mer hållbar. Tillsammans skapar vi bättre byggnader och platser som ger människor sunda miljöer att leva, arbeta och leka i.

Kontakter

Alexandra Kriss

Alexandra Kriss

Presskontakt Chef Kommunikation och Medlem Affärsutveckling och varumärkesfrågor 0735255722

Sweden Green Building Council är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande.

Sweden Green Building Council är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Våra medlemmar är företag och organisationer som vill utveckla och påverka bebyggelsen så att den blir mer hållbar. Tillsammans skapar vi bättre byggnader och platser som ger människor sunda miljöer att leva, arbeta och leka i.

Sweden Green Building Council
Långholmsgatan 34, 2tr
11733 Stockholm